Er BMI brugbar eller misvisende? | Udvid min horisont | DR3Er BMI en brugbar måleenhed eller er det misvisende i forhold til at belyse, hvad er sund krop er?

Del dine nuancer og input i kommentarsporet.

Vi sætter fokus på kroppen – og kunsten at elske sin krop 💚 Derfor har vi udvalgt en række programmer på DRTV som du kan se lige nu og lige her:

Følg DR3:

Du kan til hver en tid kan besøge DRTV på www.dr.dk/tv, hvor du kan se både nye og gamle programmer i fuld længde.

Husk at tale pænt! Profilen her modereres efter DRs regler for god opførsel på DRs sociale profiler. Du kan læse dem her:

source: https://dragonquest-10.com/

Xem thêm các bài viết về Sức Khỏe: https://dragonquest-10.com/category/suc-khoe/

21 thoughts on “Er BMI brugbar eller misvisende? | Udvid min horisont | DR3

 1. Jeg synes hellere at man skulle lave en formel ud fra ens køn, alder, højde, muskelmasse og fedtprocent og måske inkludere blodtryk og puls. Det giver nogle gode fingerpeg om ens sundhed. Man kunne også tage next level og inkludere blodprøver. Men det andet kan måles ret nemt, billigt og hurtigt.

 2. BMI er vigtigt, det rigtige at “man” ikke skal ligge så meget i det. Mrn det er skadeligt for dig, enten at være for tyk eller for tynd, det jo ikke for sjov man bruger den måle enhed. Nu må det sku stoppe med alt det politiske korekte fis.

 3. Hvorfor tror så mange damer at de får et bedre selvværd bare fordi de går i en lorte !!Klub!! hvor de bare sidder og æder sig tykke imens de piver over hvad for nogle problemer de har i hverdagen.

 4. Mænd synes heller ikke det er særligt sjovt at være overvægtige. Forskellene er bare:

  1. De beklager sig ikke lige så meget some kvinder gør.

  2. Andre folk beklager sig ikke på deres vegne. Der er ingen empati for mænd.

  3. Mænd gør rent faktisk noget ved det – hvilket du vil vide hvis du nogensinde har været i et træningscenter, hvor du vil opdage at 90% af klientellet er mænd, og de fleste af de kvinder der er dernede bruger det meste af tiden på mobilen.

  #feminismiscancer

 5. Det eneste der er mere usundt end at være overvægtig, er at ryge. Det giver dig større chance for at få hjertesygedomme, leversygdomme, cancer, diabetes og meget mere. Man er ikke sund hvis man er overvægtig, man er ikke sund hvis man er undervægtig, løsningen er at spise ordenligt og at dyrke motion regelmæssigt.

 6. Jeg er helt uenig. Det er ikke meningen at mennesker skal leve usundt og blive overvægtige. Det er usundt, klamt at se på og lyder mest af alt bare som en undskylding for at spise af Helvede til og lade være med at motionere! Det er selvfølgelig bare min mening.

 7. Fatter ikke hendes holdning.
  “Mennesker som er tykke, skal lade være med at betragtes som grimme.”

  Jeg må være ærlig at indrømme, som mand aldrig har haft denne tankegang.
  Men min tankegang har helt klart været at jeg syntes det er ærgerligt at folk er fede, fordi
  det giver et billede af at ham/hende har en usund livstil. Og ja, vi alle er sgu forskellige og der er også
  en stor forskel på om man er fed eller overvægtig. Men jeg syntes, som udgangspunkt at, hvis man selv godt ved
  at man vejer lidt for meget og får hentydninger fra samfundet af at der er et problem, så gør dog noget ved det.

 8. Nej selvfølgelig er BMI ikke en endegyldig sanhed. Om det er en brugbar måleenhed? Nej det er det ikke. BMI har altså heller ikke noget med "sunhed" som sådan at gøre, det er som om i sammenblander forskellige koncepter..

 9. UENIG En krop fungere squ da ik som den skal når man har en BMI på 42 altså? Man skal jo ikke glorificere og sige det okay at være fed

 10. Stop med at normalisere usundhed! Du lyder som en fortaler for rygning!

  (selvfølgelig er bmi bare et skøn, så sørg for at din bmi helt klart er i orden, ikke bare at det lige præcis er nogenlunde ok)

 11. Ja BMI er ikke en perfekt måde at måle sundhed på.
  Når der er sagt, så vil undskyldninger ikke hjælpe på ens syn på sin egen krop. Hvis man ikke selv er komfortable med sin vægt så gør noget ved det. Hvis man har det helt fint med at være overvægtig, selvom det er skadeligt for dit helbred, ja så er det dit valg., men ikke klag over at der er andre mennesker der ikke finder det attraktivt.
  Det fucked op at sig han/ hun er grim pga deres højde, briller, tyndt hår, hår farve, stor næse eller whatever. For at derefter at blive sur at man ikke finder overvægt attraktivt. Overvægt kan man ændre, den kan man ikke med så mange andre ting….

 12. Jeg synes det er mærkeligt at de tykke mennesker klager over at folk synes de er tykke når de ikke selv er villige til at gøre noget for at lave om på det

 13. Der er forskel på en sund krop og sund livsstil. Overvægtige mennesker der gør noget for ikke at forblive overvægtige kan godt leve en sund livsstil uden nødvendigvis at være tynde, og omvendt. Folk overtolker BMI, det giver jeg hende 100% ret i, og negativitet og had skal selvfølgelig nedstemmes. Jeg tror bare det samler sig når folk ikke finder det attraktivt, så vælger folk at kalde det grimt, hvilket er hæsligt. Vi burde dog stadig opmuntre til en sund livsstil blandt alle og ikke blot acceptere det. Ja, nogle har sværere ved at tabe sig end andre, uden tvivl, men så må vi bare være der mere for dem. Mange folk er misinformerede og trækker en unfair linje mellem BMI og sundhed, da det er mere nuanceret end som så. Det er dog fair at sige at der er større chance for en usund livsstil ved højere BMI, men at lade det definere sundhed er ikke cool.

  Jeg tror jeg prøver at sige jeg giver hende mere ret end jeg ikke gør.

 14. Det er ikke meningen kroppen skal have så meget fedt på kroppen, at man bliver kaldt fed. Det er meningen at kroppen skal være aktiv, og det er også derfor at det bliver talt ned på den måde som det gør.

 15. Det her er ‘Udvid min horisont’. Videoer hvor vi debatterer forskellige emner, holdninger og synspunkter. Og vi vil rigtig gerne høre, hvad du har at sige! Så del dine erfaringer, argumenter og input med os her i kommentarsporet, så vi kan få en masse nuancer i spil. Husk at holde debatten i en ordentlig tone 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *